Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlő szárú háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
503
Mekkorák annak az egyenlő szárú háromszögnek a belső szögei, melynek egyik külső szöge: 36⁰?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha az egyik külső szöge 36 fok akkor az egyik belső szöge: 180-36=144 fok
És a többi belső szögének az összege: 180-144=36 fok
Így szögei: 144 fok, 36/2=18 fok és 36/2=18 fok
0