Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
569
3 feladatra kellene a válasz és a számolás
1. Egy 7cm alapélű, 38 cm magasságú négyzet alapú egyenes hasáb alakú vázába hány liter vizet tudunk önteni?
2. Számítsd ki a téglalap alapú egyenes hasábok térfogatát! I.,= a=50m b=18m c=4m II., a=9,5m b,= 52dm c=270cm
3. Egy rendszeresen sportoló fiatalember tüdejének vitálkapacitása 7,2 Ez 3/2része egy átlagos férfi vitálkapacitásának. Hány m3, illetve hány cm3 egy sportoló és egy átlagember tüdejének vitálkapacitása?

Előre is köszönöm a válaszokat! Nagyon sűrgős!

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

1. a * b * c (az a, b, c a téglatest éleinek hossza)
a = 7
b = 7
c = 38

A cm³-t át kell írni literre, aminek ez a váltója:
1 cm³ = 0.001 L

2.
A téglalap alapú hasáb (téglatest):
a * b * c (az a, b, c a téglatest éleinek hossza)

3.

(sportló) -> (átlagos férfi)
7,2 -> 3/2
x -> 2/2 (átlagos férfi)

7,2 * 2/2 = 3/2x
7,2 = 3/2x
4,8 = x

4,8 cm³ az átlagos férfi tüdőkapacitása
7,2 cm³ egy sportoló fiatalember tüdőkapacitása

Átváltás:
1000000 cm³ = 1 m³
4,8 cm³ = x

1000000*x = 4,8
4,8/1000000 = x

7,2-nél ugyanezzel a logikával át tudod számolni m³-re.


0