Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
965
egy háromszög belső szögeinek aránya 3 7 10 mennyi a háromszög belső és külső szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Belső szögek összege:
3x+7x+10x=180 fok
20x=180 fok
x=9 fok
Így belső szögei: 27 fok, 63 fok és 90 fok
És külső szögei: 153 fok, 117 fok és 90 fok
0