Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
438
Számítsd ki az egyenes körhenger felszínét és térfogatát, ha r=2,5 cm és M=4 cm !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia
A=2*r²*π+2*r*π*M
Behelyettesítve: A=2*2,5²*3,14+2*2,5*3,14*4=102,05 cm²
A felszíne 102,05 cm²

V=r²*π*M
Behelyettesítve: V=2,5²*3,14*4=78,5 cm³
A térfogata 78,5 cm³

Remélem, hogy tudtam segíteni! Ha igen, kérlek jelöld megoldásnak a válaszomat. :)
1