Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok tudnátok segíteni legyszi??

Főoldal » Középiskola » Fizika
384
Ezekben a feladatokban (4,5)lenne szükségem segítségre :) Előre is köszönöm :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
4.

I = Q / t
I: áramerősség
Q: töltés mennyiség
t: idő

I= 20 mA = 0,02 A
t= 2 óra = 2*60 perc = 120 perc = 120*60 s = 7200 s

Q = I * t = 0,02 A * 7200 s = 144 C

5.
Q = I * t = 1,6 A * 10 s = 16 C

1 mol (6*10²³ db) elektron 96500 C/mol
16 C: 16 C / 96500 C/mol = 1,658*10-4 mol

1,658*10-4 * 6*10²³ = 9,948 * 10¹⁹ db elektron haladt át.
Módosítva: 6 éve
2