Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS segítség matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
442
Határozd meg a téglatest felszínét, ha élei:
A): 3,4 cm, 50 mm, 1,25 dm
B): 0,4 dm, 15 mm, 12 cm
C): 4/3 m, 3/2 m, 5/6 m
D): 1 egész 1/5 m, 1/2 m, 0,8 m
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A
a=3,4 cm
b=5 cm
c=12,5 cm
A=2(17+42,5+62,5)=244 cm² a felszíne
B
a=4 cm
b=1,5 cm
c=12 cm
A=2(6+48+18)=144 cm² a felszíne
C
a=4/3 m
b=3/2 m
c=5/6 m
A=2(2+10/9+5/4)=314/36=157/18 m² a felszíne
D
a=6/5 m
b=1/2 m
c=0,8 m
A=2(3/5+24/25+2/5)=94/25 m² a felszíne
0