Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi 2.0

Főoldal » Középiskola » Matematika
343
2. feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
kerületi szög (ugyanazon ívhez) = középponti szög /2

kerületnek 1/3 -a ------középponti szög a teljes szög (360) -nak is az 1/3 = 360/3 = 120 fok

3/ 5 ------------------középponti szög a teljes szög (360) -nak is az 3/5= 360 szor 3/5= 216 fok
11/12------------------középponti szög a teljes szög (360) -nak is az 11/12 = 360 szor 11/12 = 330
50 5 = fele = 360/2 = 180 fok
75 5 -----------3/ 4 -e = 270 fok

0