Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek NAGYON SÜRGŐS!!4!

Főoldal » Középiskola » Matematika
797
A hatos lottón az első 45 pozitív egészből húznak ki 6 számot. Mennyi a valószínűsége, hogy
a) telitalálatunk lesz; b) öt találatunk lesz; c) 4 találatunk lesz;
d) legfeljebb 1 találatunk lesz; e) csak páratlan számot húznak ki;
f) a kihúzott számok szorzata páros; g) a legkisebb kihúzott szám a 13.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sürgős, Matematika, sos, valószínűségszámítás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) telitalálatunk lesz; p=1/(45 alatt 6)
b) öt találatunk lesz; p=(6 alatt 5)·(39 alatt 1) / (45 alatt 6)
c) 4 találatunk lesz; p=(6 alatt 4)·(39 alatt 2) / (45 alatt 6)
d) legfeljebb 1 találatunk lesz; p={(6 alatt 1)·(39 alatt 5)+(39 alatt 6)} / (45 alatt 6)
e) csak páratlan számot húznak ki; p=(23 alatt 6) / (45 alatt 6)
f) a kihúzott számok szorzata páros; p=1-(23 alatt 6) / (45 alatt 6)
g) a legkisebb kihúzott szám a 13. p=(32 alatt 5) / (45 alatt 6)
1