Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
454
Mennyi hőre van szükség, hogy 5 kg -10°C hőmérsékletű jeget megolvasszunk? jég fajhője c=2, 093 kJ/kg*K, olvadáshője L˛= 335 kJ/kg
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, hőtan
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
m = 5 kg
T = -10 C
c = 2,093 kJ/Kg*K
Lo = 335 kJ/Kf

Q = m*Lo =

Behelyettesítesz, Kiszámolod

Q = c*m*ΔT =

Itt megismétled ugyanezt
Módosítva: 6 éve
1

Csatoltam képet.
0