Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS.

Főoldal » Általános iskola » Fizika
355
30m2-nyi felület járda le betonozása, nyomása: 3000Pa
súlya: ?
Tömeg:?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A=30m²
p=3000Pa
p=Fny/A
Fny=p·A=3000·30=90000N
Fny=m·g (g=10m/s²)
m=Fny/g=90000/10=9000kg
A súlya egyenlő a nyomóerővel!
Módosítva: 6 éve
0