Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ekvivalens átalakítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
3095
Mi az ekvivalens átalakítás?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Például van egy A egyenleted, átalakítod, B lesz belőle, tehát A-ból következik B, és fordítva is igaz, B-ből következik A.
Mondjuk x+2=3, ez ekvivalens azzal, hogy x=1, és ha x=1, akkor x+2=3.
0

Az ekvivalens átalakításokkal kapott egyenleteket ekvivalens egyenleteknek mondjuk. (Ekvivalens = egyenlő értékű, egyenértékű, azonos.)
Azok az átalakítások az ekvivalens átalakítások, amelyek során az eredeti egyenletnek egyetlen gyökét sem veszítjük el, és nem kapunk olyan megoldást, amely nem gyöke az eredeti egyenletnek.
0