Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
404
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
párhuzamos kapcsolásnál:
I = I1 + I2
és
U=U1=U2

A mérőn eső feszültség a belső ellenállása és a max áramerőssége alapján:
U1=R1*I1 = 50Ω * 2 mA = 100 mV =U

A 30-as ellenálláson az áramerősség a kiszámolt U eredő és a megadott 30 Ω alapján:
I2=U/R2 = 100 mV/30Ω =3,33 mA


Az eredő áramerősség a két áramerősség összege:
I=2mA + 3,33 mA = 5,33 mA (ez 25 osztást jelent)

1 osztás: 5,33 mA/25 = 0,213 mA

3