Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok , matematika hf-hez kell segítség

Főoldal » Középiskola » Matematika
563
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ez binomiális eloszlás

n= 5
p (siker) = 10/18 = 5/9
X= pirosak száma az 5-ből

P(X =3) = fv tábla képlet = (5/9) a harmadikon szor (4/9) a másodikon szor ( 5 alatt a 3) = 0,3387


P(X kisebb egyenlő 1 ) = P( X= 0) + P(X=1) =0,126

p(X=0) = (5/9) nulladikon szor (4/9) ötödiken szer ( 5 alatt a 0)
P(X=1) = (5/9) elsőn szor (4/9) negyediken szer ( 5 alatt a 1)


P(X nagyobb egyenlő 1) = 1- P(X=0) =1-0,017347=0,9827
mivel az összes valsz összege = 1
Módosítva: 6 éve
1