Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok , matematika hf-hez kell segítség

Főoldal » Középiskola » Matematika
397
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
elromlik: 0,05=p
jól működik: 0,95=1-p
binomiális eloszlást használsz
P(pontosan 3 elromlik)=(8 alatt 3)·0,05³·0,95⁵

Legfeljebb egy elromlik azt jelenti, hogy vagy minden gép működik, vagy pontosan egy gép működik
P(B)=0,95⁸+(8 alatt 1)·0,05·0,95⁷

P(C)=1-0,95⁸

A számolást rád bízom.

A MATEK legyen Veled! :)
0