Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Törtek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
588
Írj műveletsorokat úgy az alábbi számokból, hogy az eredmény is köztük legyen (ezek törtek).

25/4 25/12 8/6 1/10 3/4 3/10 1 1/3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Utolsó az egy sima 1-es, vagy 11/3?
1

25/4*1/3*1/3*3/10 / 1/10=25/12
1/3*3/10=1/10
8/6*3/4=1
(1/10+3/10)*3/4=3/10
8/6+3/4=25/12
1