Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
571
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tehát van egy kúpunk, ahol 2,6 méter a magassága, a nyílásszöge pedig 76°. Ha behúzzuk a magasságot, akkor egy olyan derékszögű háromszöget kapunk, ahol az egyik befogó 2,6 méter, az ezen fekvő hegyesszög 38°-os, a másik befogó kell nekünk, tehát felírhatjuk a szög tangensét:

tg(38°)=r/2,6, tehát r=2,6*tg(38°)=~2,03 méter, innen megadható az alapkör területe.

b) Adott a terület, így ki tudod számolni a sugarat, onnan pedig megint felírod 38° tangensét, és meg is van a magasság.
0