Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
1048
Az emelődaru 36 t tömegű terhet emel 10 m magasra 1 perc alatt. Mekkora a motor összteljesítménye,
ha a hatásfoka 60%?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
m = 36 t = 36000 kg
g=10 m/s²
h= 10 m
t = 1 perc = 60 s

P = m*g*h*t = 36000 kg * 10 m/s² * 10 m * 60 s = 216000000 Js (watt) = 216000 kW

hatásfok=tényleges*100/össz teljesítmény = 60%

össz teljesítmény = tényleges*100/ 60%=216000 kW*100/60 = 360000 kW
2