Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia kérdések

Főoldal » Általános iskola » Kémia
335
Kérlek segítsetek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
a) 12 + 4*1 = 16 g
b) 23+35,5 = 58,5 g 1 mol tömege, ennek a fele
58,5/2 = 29,25 g 0,5 mol tömege

c)
1 mol tömege: 12+2*16 = 44 g
3 mol tömege 3szor ennyi: 3*44= 132 g
3