Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help me

Főoldal » Általános iskola » Matematika
622
Egy trapéz alakú erdő két párhuzamos oldala 3,7 és 2,4 km hosszú. A párhuzamos oldalak egymástól való távolsága 2,6 km. Az erdőben 156 hektár fenyves, 351 hektár akácos van. A fennmaradó terület tölgyes. Az erdő hány százaléka fenyves, illetve tölgyes?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
segítség
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A trapéz területe:
(kis alap + nagy alap) * magasság /2

T=(a+A)*m/2 = (2,4 km + 3,7 km) * 2,6 km / 2= 7,93 km² = 793 ha

1 hektár = 1 ha = 0,01 km²

fenyves% = 156 ha *100 / 793 ha = 19,62%

Tölgyes területe=793 - (156 + 351) = 286 ha

tölgyes%= 286 ha*100 / 793 ha = 36,07 %
2