Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasábok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
457
Sziasztok!
Nagyon kellene a segítség.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Egy trapéz alapú hasáb térfogatát kell kiszámolni.

A testek térfogata: alap terület * magasság

Itt az alap terület a trapéz területe:
T=(a+A) * m/2 = (3m+4m) *2m/2 = 7 m²

magasság=2,5 km=2500 m

A föld (trapéz alapú hasáb) térfogata : 7 m² * 2500 m = 17500 m³
2

Trapéz területe=(4+3)×2/2=7 m²
Föld térfogata= 7×2500=17500 m³ föld
0