Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
355
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Többféleképpen meg lehet oldani, én most választok egy szerintem könnyebb megoldást.
Ha a második egyenletből kivonjuk az elsőt akkor az x - es tagok eltűnnek 4x-4x=0. Az y - os tagok y-(-3y)=4y. 8-5=3
Az egyenletet amit kaptunk:
4y=3 /:4
y=0,75
Valamelyik egyenletbe helyettesítsünk be, én az alsóba javaslom, hogy a mínusz előjelekkel ne keljen bajlódni:
4x+0,75=8 /-0,75
4x=7,25 /:4
x=1,8125
1