Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elsőfokú egyenletek, egyenletrendszerek

Főoldal » Középiskola » Matematika
862
Gödöllő és Eger távolsága 100 km. Két túrakerékpáros indul el, az első Gödöllőből Eger felé, a másik Egerből Gödöllő felé.
Hány órakor találkoznak, ha reggel 8 órakor indultak és az első kerékpáros átlagsebessége v1=12 km/h, a másiké v2=15 km/h?
Előre köszi a választ!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
s=v₁·t
100-s=v₂·t
t=100/(v₁+v₂)=3,7 óra=3 óra 42 perc
Tehát 11 óra 42 perckor találkoznak
0