Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek szöveges feladatba valaki?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1943
1.. Elolvastam a könyv ¼ részét és még 20 oldalt, hátra van még 8 oldal híján a könyv 2/3 része. Hány oldalas a könyv?
2. Két könyvszekrényben összesen 100 könyv van. Ha az elsőben levő könyvek harmadát és még hatot áttesszük a másodikba, akkor ugyanannyi lesz mindkettőben. Hány könyv volt eredetileg egy-egy könyvszekrényben?

3. Viola macskájának kedvenc cicakonzerve két webáruházból rendelhető. Az ALFA webáruházban egy ilyen cicakonzerv ára 400 Ft, a kiszállítás egyszeri ára a meg-rendelt darabszámtól függetlenül 1200 Ft. A BÉTA webáruházban egy ilyen cicakonzerv ára 425 Ft, de a megrendelt darabszámtól független kiszállítás egyszeri díja itt csak 850 Ft.
Hány cicakonzerv megrendelése esetén kerül Violának ugyanannyiba a vásárlás, függetlenül attól, hogy melyik webáruházból rendel?
4. Gabi életkora 20 évvel ezelőtt hatodrésze volt édesapja akkori életkorának. Most Gabi feleannyi idős, mint az édesapja.
Hány éves most Gabi édesapja?
5. Egy téglalap egyik oldala 5 cm hosszú. Ha a téglalap minden oldalát 2 cm-rel megnövelnénk, akkor a téglalap területe 30 cm2-rel nőne.
Hány cm a téglalap másik oldala?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1)
x/4+20+2x/3-8=x
x=144
2)
x+y=100
x-x/3-6=y+x/3+6
x=84 és y=16
0

3)
400x+1200=425x+850
x=14
4)
2x=y
(x-20)·6=y-20
x=25 és y=50
Tehát Gabi édesapja 50 éves most
5)
(5+2)(x+2)=5x+30
x=8 cm
0