Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitenétek ebbe??

Főoldal » Általános iskola » Fizika
397
Itt lenne a kép
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
2.
asztal súlya: 150N

nyomás: 15 kPa = 15000 Pa = 15000 N/m²

felület=A= 150N / 15000 N/m²= 0,01 m²

3.
felület=A=50 dm² = 0,5 m²
p=1020 Pa = 1020 N/m²
súly=1020 N/m² * 0,5 m² = 510 N
tömeg=510N / 10 m/s² = 51 kg
2