Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektromagneses indukció

Főoldal » Középiskola » Fizika
379
Házi feladat
Egy 0,4 T indukcióju mágneses mezőben 30cm­es vezető darabot
36 km/h sebességgel mozgatunk. Mekkora feszültség indukálódik
a vezték végei között?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v=36km/h=10m/s
U=B·l·v=0,4·0,3·10=1,2V
1