Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
431
Nagyon hálás lennék annak aki tudna segíteni
Segítsetek kérlek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Izobár folyamat esetén a tágulási munka:
W=p·ΔV (az adatokat behelyettesítve)
ΔV=W/p=10⁴·9,8/1,5·9,8·10⁴=2/3m³ (egyszerűsíteni lehet)
Δv=V₂-V₁
V₂=V₁+ΔV=4+2/3=14/3m³
V₁/T₁=V₂/T₂
T₂=V₂·T₁/V₁=(14/3·273)/4=318,5K=45,5⁰C
0