Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika Energiák

Főoldal » Középiskola » Fizika
417
Sziasztok valaki segítene nekem ebben a két kérdésben? Nagyon hálás lennék :) 1. Mikor 7 W a teljesítmény? Írj három példát. 2. Egy 2 kg tömegű vödröt felhúztak 10 m magas állványra. Mennyi homok volt a vödörben, ha az emelés hatásfoka 0,875. Mennyi a hasznos munka?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.
-ha 1N erő 7m-re elmozdít egy testet 1s alatt
-ha 70dkg tömeget, 1m magasra 1s alatt fölemelünk
- ha egy fogyasztón 70V feszültség hatására 0,1A áram folyik , a fogyasztó teljesítménye 7W
2.
legyen "x" kg a homok tömege
x/(2+x)=0,875
x=2·0,875+0,875·x
x=14kg
a hasznos munka
W=x·g·h=14·10·10=1400J
0