Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szinusztétel

Főoldal » Középiskola » Matematika
384
Valaki tudna segíteni?
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög belső szögeinek nagysága 180°, így a hiányzó szög
180-60-40=80°
A területhez kell a magasság melyet úgy húzunk be, hogy felezze a 80°-os szöget és a 10 cm-es oldalt, így
tg40°=ma/5, melyből ma=4,2 cm (kerekítve)
Így a terület:
T=a·ma/2=10·4,2/2=210 cm2
0