Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FELADAT (2)

Főoldal » Középiskola » Matematika
505
Sziasztok, ezt a két feladatot meg tudná nekem valaki oldani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legkisebb közös többszörös: bontsd mindkettő számot prímtényezős alakokra, tehát
1840: 2*2*2*2*5*23= 2 a negyediken*5*23
3400: 2*2*2*5*5*17 = 2³*5²*17
tehát minden előfordulónak kell benne szerepelnie: 2 a negyediken * 5²*17*23 = 156400

legnagyobb közös osztó: mindegyik számban ami szerepel: 2³*5 =40

egyszerűsítés: 40-nel egyszerűsítve: 46/85

az ötöst nem értem, bocsi
0