Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
769
55) a) Hány átlója van a szabályos 54 oldalú sokszögnek?
b) Mekkora a belső szögeinek összege?
c) Mekkora egy darab belső szöge?
d) Mekkora egy darab külső szöge?
56) a) Hány oldalú az a konvex sokszög, amelynél a belső szögek összege 10 800°?
b) Hány darab átlója van?
c) Hány darab átló húzható egy csúcsból?
57) Derékszögű háromszög egyik befogója 0,16m, területe 296 cm2
.

a) Mekkorák a háromszög hiányzó oldalai?
b) Mekkora a háromszög beírható körének sugara?
c) Mekkora a háromszög köréírt körének a sugara?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
57)
a=0,16 m=16 cm
b=T/a=18,5
c²=a²+b²=256+342,25
c=24,46
r=2T/(a+b+c)=9,96 cm
R=c/2=12,23 cm
1

55)
a)
n(n-3)/2=54·51/2=1377
b)
(n-2)180⁰=52·180=9360⁰
c)
9360/54=173,33⁰
d)
180-173,33=6,66⁰
1

56)
a)
(n-2)180=10800
n=62
b)
n(n-3)/2=62·59/21829
c)
n-3=59 (a szomszédos csúcsokba és önmagába nem húzható)
1