Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az adott matek feladatban kéne segítség. Előre is köszönöm!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1600
Egy szimmetrikus trapéz hosszabbik alapja 17,5 cm az átlója merőleges a szárra az átló hossza 16,5 cm. Számítsuk ki a trapéz területét és az átló alapokkal bezárt szögét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Csatoltam képet.
0

cosβ=16,5/17,5=0,94
β=19,46⁰
A trapéz magassága:
m=16,5·sin19,46
A BDM háromszög BM szakasza=16,5·cos19,46, ahol az M pont a D pontból húzott magasság és az AB szakasz metszéspontja
A trapéz szimmetriáját felhasználva a terület:
T=16,5·cos19,46·16,5·sin19,46=85,27 cm²
1

Csatoltam képet.
0