Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
561
Az egyenes hasáb magassága 4 cm , alaplapja háromszög. A háromszög oldalainak hossza 3 cm, 4 cm és 5 cm . Határozd meg a hasáb felszínét és térfogatát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög derékszögű háromszög, mert teljesül a Pitagorasz tétel
3²+4²=5²
Így a területe:
T=3·4/2=6 cm²
A hasáb térfogata:
V=T·h=6·4=24 cm³
A felszín két háromszög területének és három téglalap területének összege.
F=2·6+3·4+4·4+5·4=60 cm²
0