Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek, geometrika

Főoldal » Középiskola » Matematika
419
1. Egy érintőnégyszög három oldala adott, ezek 2, 4 és 6 cm hosszúak. A legnagyobb oldalát nem ismerjük. Hány cm hosszú ez a legnagyobb oldal?
2. Egy derékszögű háromszög egyik befogója 12 egység, átfogója 13 egység. Mennyi a területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. x+2 =4+6
x=8 cm

2. c=13 b=12 a=gyök alatt(13 négyzeten - 12 négyzeten)=5 cm
T=a*b:2=5*12:2=30 cm 2
-1