Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mechanikai energia-gyakorló feladatok:O

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1179
1, Az m=2kg tömegű madár h=150m magaságban repül, v=8m/s sebességgel.
Számítsd ki mekkora a madár:
a,helyzeti energiája
b,mozgási energiája
c,összes mechanikai energiája
(Ep =3 000 J ; Ek= 64 J ; E = 3064 J)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sürgős, fizika, help, lecke
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
a) Helyzeti energia: Ep=mgh=2 kg·10 m/s²·150 m=3000 J
b) Mozgási energia: Ek=mv²/2=2 kg·(8 m/s)²/2=64 J
c) Összes mechanikai energia: E=Ep+Ek=3064 J
0