Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi a valószínűsége?

Főoldal » Középiskola » Matematika
752
Egy dobozban 6 fehér, 4 piros golyó van. 3 golyót egymás utána kihúzunk a dobozból, visszatevés nélkül. Mennyi a valószínűsége annak, hogy ha az első kettő piros, akkor a harmadik fehér lesz?
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Valószínűség, golyó, visszatevésnélkül
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy dobozban 6 fehér, 4 piros golyó van. 3 golyót egymás utána kihúzunk a dobozból, visszatevés nélkül. Mennyi a valószínűsége annak, hogy ha az első kettő piros, akkor a harmadik fehér lesz?

Összesen 13 golyónk van.
p= 4/13 · 3/12 · 6/11 =6/143 = 0,04
0