Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
707
Egy dobozban van 6 piros 4 sárga 4 zöld golyó. Húzunk 3 golyót visszatevés nélkül. Mennyi a valószínűsége annak, hogy a kihúzottak között van zöld? Mennyi annak a valószínűsége, hogy az első és utolsó sárga?
Köszönöm előre is a válaszokat! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, Valószínűség, doboz, golyó, visszatevésnélkül
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mennyi a valószínűsége annak, hogy a kihúzottak között van zöld?

1- P(nincs zöld) = 0,6703
P( nincs zöld ) = (10/14) szer (9/13) szer (8/12) = 0,32967


Mennyi annak a valószínűsége, hogy az első és utolsó sárga?
úgy értelmezem, hogy csak azok sárgák:

első sárga = 4/ 14
második akármi, de nem sárga = 10/13
harmadik sárga = 3/ 12
ezek kell összeszorozni = 5/91
0