Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
390
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a)
I=U/R
R=2,4+0,6=3 Ω
U=6V
I=6/3=2 A


Uk = U0 * (R₂ / (R₂+Rb) ) = 6V * (2,4Ω / 3Ω) = 4,8 V

b)
I=U/R
1/Re=1/R₁+1/R₂ = 1/3,36+1/2,4 = 0,714
Re= 1,4Ω a párhuzamos ágban
Re= 1,4+0,6 = 2Ω a soros ágban
I=6V/2Ω= 3 A

Uk = U0 * (Re / (Rössz ) = 6V * (1,4Ω / 2Ω) = 4,2 V
3