Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy fizika háziban kérnék segítséget!

Főoldal » Középiskola » Fizika
433
Egy 30 dm3 űrtartalmú gázpalackban 2 MPa nyomású, –15 °C-os argon van. Mekkora
lesz a nyomása, ha változatlan térfogaton a hőmérséklete 20 °C-ra nő? Hány kelvin az
argon hőmérséklet-változása?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Izochor (állandó térfogatú) állapot változás.

p1 / p2 = T1 / T2

2 MPa / p2 = 258 K / 293 K

p2 = 2 MPa * 293 K / 258 K = 2,27 MPa

ΔT = 293 - 258 = 20 - (-15) = 35 K
2