Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebrai egésszel végzett művelet.. Valaki segitsen nekem konyorgom..

Főoldal » Általános iskola » Matematika
576
a² - 3a= ?
2x²-3x=?
5b²-10b=?
a+2a²+a=?
b-3²+a=?
c+7c²+3c²=?
xy+3y²=?
ab-2b³=?
ab-a²=?
ab-ab²=?
ab-a²b=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Valaaakii
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Gondolom kiemelés/szorzattá alakítás a feladat :)
a²-3a=a(a-3)
2x²-3x=x(2x-3)
5b²-10b=5b(b-2)
a+2a²+a=2a+2a²=2a(1+a)
b-3²+a=b-9+a (ez biztos, hogy így van?)
c+7c²+3c²=c(1+10c)
xy+3y²=y(x+3y)
ab-2b³=b(a-2b²)
ab-a²=a(b-a)
ab-ab²=ab(1-b)
ab-a²b=ab(1-a)
Módosítva: 9 éve
0