Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek, geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
550
Hány oldalú az a konvex sokszög, amelyben a külső szögek összege a belső szögek összegének a harmada?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Minden konvex sokszög külső szögeinek összege 360 fok, így a belső szögek összege 3·360=1080 fok
1080=(n-2)·180
n-2=6
n=8 oldalú a sokszög
1