Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

138 g nátriumból hány g nátrium-klorid keletkezik?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
627
138 g nátriumból hány g nátrium-klorid keletkezik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
A reakció egyenlet:
2 Na + Cl₂ = 2 NaCl

2*23=46 g nátriumból 2*(23+35,5)=2*58,5=117 g nátrium-klorid keletkezik
1 g nátriumból 117/46 g nátrium-klorid keletkezik
138 g nátriumból 138*117/46 = 351 g nátrium-klorid keletkezik
3

NaCl=58,5g
58,5NaCl nyíl 23g Na
X NaCl nyíl 138g Na

138/23*58,5 = 351g Nátrium - klorid keletkezik
2