Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy lehet megállapítani,hogy mi ionvegyület?

Főoldal » Középiskola » Kémia
543
Hogy lehet megállapítani,hogy mi ionvegyület?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Ellentétes töltésű ionokból áll.
Az első két főcsoport (de általában a fémes elemek) lépnek reakcióba a VI, VII, főcsoport elemeivel.
A fématomokból pozitív töltésű kationok lesznek, a nemfémek 1, vagy két elektron felvételével egyszeres, vagy kétszeres negatív töltésű ionokká válnak.
Az ionvegyület képlete az ionok arányát mutatja meg.
Megjegyzés: A hidrogén nem fémes elem!
Ha lesz időd, érdemes megnézned a youtube videómat: https://www.youtube.com/watch?v=h0SUAPdctfc&list=PLwXxAxAEOlGgoSN7mVHesgExz0iqvh9VH&index=8
Módosítva: 6 éve
1