Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika,kúp kiszámítása.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
572
r=4,1m
a=10,3
M=?
A=?
V=?
r=3,6cm M=4,8cm A=? V=? (és itt ugyanígy ki kell számítani az "a"-t.. (képlet= A= r2xT+rxTxa) )
b) r= 1,5 dm M= 3,6 dm A=? V=? a=?
c) r= 9,6 cm o=12cm A=? V=?
d) d) 1,4dm o=91cm A=? V=?
e) M=5,6dm o=10dm V=? A=?
f) M=42,6cm o=7,80dm A=? V=?
előre is köszönöm..
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Forgáskúpnál azt kell tudni, hogy az alkotó (a), az alapkör sugara (r) és a test magassága (M) egy derékszögű háromszöget határoznak meg, ahol az átfogó az alkotó, tehát

r²+M²=a²

Mivel mindegyiknél ezek közül 2 meg van adva (gondolom az o az oldalél, vagyis az alkotó akar lenni), tehát csak annyi dolgunk van, hogy felírjuk a Pitagorasz-tételt, a felszín- és térfogatképletbe pedig csak beírjuk az adatokat.
0