Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos fizika 7.o 7.0

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1767
A nílusi viziló térfogata 2,5 m3. Mekkora felhajtóerő hat rá, ha teljes egészében a víz alatt van? (a vízsűrűsége 1000 kg/m3)

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
V=2,5m^3=2,5*10^3dm^3=2,5*10^6cm^3

rhó víz=1g/cm^3

Kiszorított folyadék mennyisége

V*rhó=2,5*10^6cm^3*1g/cm^3=2,5*10^6 g=2,5 tonna

ezt be kell szorozni 10 m/s^2-el ami 2,5*10^7 N
0