Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEMATIKA SEGÍTS !!!SOS!!!SOS!!!SOS!!!SOS!!!SOS!!!SOS!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
676
Minden esetben úgy dolgozz, hogy a számításaid nyomon követhetők legyenek!

1. Egy háromszög szögei: α = 32° és β = 85°.5pont.



a) Határozd meg a hiányzó belső szög, illetve a külső szögek nagyságát!

γ= …………α’ = …………β’ = …………γ’ = …………



b) Mekkora szöget zár be a 32 o –os szög szögfelező egyenese és a b oldalhoz tartozó magasságvonal?
Rajzold be vázlatosana két egyenest az ábrába, és jelöld az általuk közrezárt szöget δ-val.
Úgy dolgozz, hogy a számításaid nyomon követhetők legyenek! 5pont





2. Döntsd el, igaz-e vagy hamis az állítás! (I vagy H) 5 pont

a) A háromszög súlyvonala illeszkedik a csúcsra és a szemközti oldal felezőpontjára.
b) A háromszög beírt köréneka középvonalak metszéspontja.
c) Van olyan háromszög, melynek magasságpontja a háromszögön kívülre esik.
d) A konvex tizenkétszög egy csúcsából 10 átló húzható.
e) A konvex hatszög belső szögeinek összege 720°.




3. Szerkeszd meg egy tetszőleges háromszög körülírt körét!5pont









4. Egy 26 cm átmérőjű, kör alakú óra lóg a falon.5pont

a) Mekkora az óralap területe?



b) Az óra nagymutatója 10 cm hosszú. A mutató végén egy pók pihen. Mekkora utat tesz meg a mutató hegyén ücsörgő pók egy óra alatt?
Úgy dolgozz, hogy a számításaid nyomon követhetők legyenek! 5pont






5. A levendulaolajat henger alakú üvegben hozzák forgalomba. Az üveg magassága 7 cm, alapkörének sugara pedig 2 cm.Úgy dolgozz, hogy a számításaid nyomon követhetők legyenek!

a) Hány cm3 olaj férne az üvegbe, ha színültig töltenék?5pont





b) A kapott térfogatot váltsd át ml-be! 2 pont





6. Egy hasáb alaplapja egy 3 cm oldalhosszúságú szabályos hatszög, melynek területe 23,4 cm2. A hasáb magassága 72 mm. Úgy dolgozz, hogy a számításaid nyomon követhetők legyenek!

a) Mekkora a hasáb alaplapjának (a hatszögnek) a kerülete?4pont




b) Mekkora a hasáb felszíne?5pont



szorgalmi: Az 5. feladatban szereplő üveghenger palástjára „Levendulaolaj” felirattal címkét ragasztanak. A papírcímke teljesen körbeéri az üveget, magassága viszont csak az üveg magasságának 60%-a. Mekkora a címke területe?




összesen: 46 pont

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Csatoltam képet.
0