Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebrai kifejezések, nem értem ezt a feladatot :/

Főoldal » Általános iskola » Matematika
752
Ez a feladatHatározd meg a kifejezések helyettesítési értékét!
És csak a B :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra, matek, Algebrai kifejezések
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Behelyettesíted a megadott számokat az a és b helyére. b) feladat első példájánál
-1/2 - 1/2 + 1 = 0
0

-1/2 - 1/2 + 1 = 0
-1/2 + 1/2 + 1 = 1
-(-1/2) + 1/2 + 1 = 1/2 + 1/2 +1 = 2
-(-1/2) - 1/2 + 1 = 1/2 - 1/2 +1 = 1
0