Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SEGÍTSÉG

Főoldal » Középiskola » Matematika
510
Egy körcikk sugara 10 cm. A körcikkhez tartozó ív 5 cm hosszú. Mekkora a
körcikk területe és hány fokos a középponti szöge?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy körcikk sugara 10 cm. A körcikkhez tartozó ív 5 cm hosszú. Mekkora a
körcikk területe és hány fokos a középponti szöge?

5=10·π·α/180 amiből α=28,65 fok
T=10²·π·28,65/360=25 cm² kerekítve
0