Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos fizika 3.0

Főoldal » Általános iskola » Fizika
740
A lánctalpas traktor nyomása 14kPa. A lánctalpak 2,5 négyzetméter felületen érintkezik a talajjal. Mekkora a súlya a traktornak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Soss plss
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A nyomás=erő/felület
P=F/A (Az F a traktor súlya)
P=14kPa=14.000Pa
A=2.5m2
P=F/A, tehát F = P * A
(14.000Pa)*(2.5m2)=35.000N
35.000N a traktor súlya.
Módosítva: 6 éve
-1