Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos fizika 7.o 2.0

Főoldal » Általános iskola » Fizika
635
Az építkezéshez használt tégla együttes súlya 45000N. A tégla 2,5 négyzetméter felületen érintkezik a talajjal. Mekkora a tégla nyomása?

Pls sos-be valaki!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Soss
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Fny=45000 N
A= 2,5 m2
p=Fny/A

p=45000 N/2,5 m2 = 18000 N/m2 = 18000 Pa
0