Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Négyszög hiányzó szögei

Főoldal » Középiskola » Matematika
589
Számítsd ki a négyszög hiányzó szögeit!Egy paralelogramma szögei , ha egyik belső szöge egy másik belső szög kétharmada
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A paralelogramma belső szögeinek összege 360 fok. Két szomszédos belső szögének az összege 180 fok.
ekkor x+2/3 x=180
5/3 x =180
x=108 fok
A paralelogramma belső szögei 108 és 72 fokosak.
0